headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Amazone: de jungle bij Posada Amazonas

Puerto Maldonado – Tambopata, Amazone jungle - Puerto Maldonado

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bouwsteen Peru Amazone: de jungle Posada Amazonas

In het zuidoostelijk gedeelte van Peru, tegen de grens met Bolivia, ligt midden in de jungle van de Amazone, het wildreservaat Tambopata National Reserve. Tijdens deze bouwsteen verblijf je in een heerlijke jungle-lodge op ongeveer drie kwartier varen van Puerto Maldonado, in een ‘Communal Reserve’ naast het Tambopata National Reserve. Een bezoek aan de jungle van de Amazone mag eigenlijk niet ontbreken in je reis!


Dag 1: aankomst in Puerto Maldonado, transfer naar de Posada Amazonas Lodge

Dag 2: verblijf in Posada Amazonas Lodge, excursies door het regenwoud

Dag 3 (of 4): transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen

 

Prijs vanaf € 385,- p.p. bij 3 dagen
Prijs vanaf € 515,- p.p. bij 4 dagen

Inbegrepen: 2 (of 3) overnachtingen in de lodge, maaltijden in de lodge (lunch op dag 1 t/m ontbijt op dag 3 of 4), Engelssprekende gids, riviertransport, luchthaven-transfers in Puerto Maldonado en excursies (in internationale groep).

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en vluchten naar en van Puerto Maldonado (ca. 200 euro retour)

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode:
PEJ001 bij 3 dagen/2 nachten
PEJ101 bij 4 dagen/3 nachten

 

Suggesties: Je kunt deze bouwsteen vanuit Cusco of Lima beginnen of eindigen. De meeste reizigers vliegen van Cusco naar Puerto Maldonado en na enkele dagen in de jungle daarna vanuit Puerto Maldonado terug naar Lima. Eventueel kunnen we van Cusco naar Puerto Maldonado ook een nachtbus aanbieden.

 

Tip: neem een zaklamp mee, er is geen elektriciteit op je kamer. En als je licht slaapt, raden we oordopjes aan, je kamer in de lodge heeft slechts dunne bamboe wandjes!

 

Peru-Posada Amazonas LodgeJe verblijft in de Posada Amazonas Lodge, een ECO-vriendelijke lodge die eigendom is van een lokale gemeenschap. Door de ligging, relatief dichtbij Puerto Maldonado, is deze lodge heel geschikt voor een korte kennismaking met het Amazone regenwoud, ook als je slechts enkele dagen de tijd hebt.

In je ‘open-air’ kamer in deze lodge is geen elektriciteit, er zijn alleen olielampen en kandelaars met kaarsen, voor de optimale jungle beleving!

 

 

Lees hier meer over onze Amazone Jungle Lodges, en eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Peru!

 

 

Dag 1: aankomst Puerto Maldonado, transfer naar de Posada Amazonas
Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado word je eerst per bus naar Puerto Maldonado Headquarters gebracht. Hier kun je bagage achterlaten die je de komende dagen niet nodig hebt!  Hierna is het nog zo’n 20 kilometer per bus naar de Tambopata River Port, waar je op de boot van de lodge stapt. Je krijgt een lunchbox, en al snel laat je de bewoonde wereld achter je om over de rivier de rust van het regenwoud in te gaan.

 

Na ongeveer drie kwartier varen kom je aan bij de Posada Amazonas Lodge, waar je welkom wordt geheten en naar je kamer wordt gebracht. Als je wilt kun je vanmiddag een 30 meter hoge  toren beklimmen en genieten van een spectaculair uitzicht, wie weet zie je al papegaaien of  toekans rondvliegen! Na het diner wordt elke avond een presentatie over het eco-tourism project gegeven. Je overnacht vanavond in de Posada Amazonas Lodge.

 

Dag 2: verblijf in Posada Amazonas, excursies door het regenwoud
Vandaag maak je vanuit de lodge verschillende mooie tochten door het regenwoud, in een internationale groep. Na het ontbijt begin je met een bezoek aan het Lake Tres Chimbadas, op een half uur varen en drie kwartier lopen. Hier stap je op een boot en je gaat op zoek naar de grote rivierotters, kaaimannen, watervogels en ‘stinkvogels’. Later op de ochtend maak je vanuit de lodge nog een wandeling naar de ‘Parrot Clay Lick’. Vanaf een kijkpunt op ongeveer twintig meter zul je tientallen papegaaien en parkieten in felle kleuren zien, hangend aan muur waar ze elke dag klei komen ‘eten’, een spectaculair gezicht!

 

Na de lunch in de lodge maak je ’s middags een vaartocht naar een lokale stam, waar je van alles wordt verteld over medicijnen die van planten uit het regenwoud worden gemaakt. In de avond, na het diner, heb je de mogelijkheid om een nachtwandeling te maken, in het pikkedonker ga je op zoek naar kikkers, insecten, slangen en andere dieren! Je overnacht weer in de Posada Amazonas Lodge.

 

Dag 3: transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen
Na het ontbijt word je per boot en bus eerst naar het Headquarters gebracht, waar je je bagage weer op kunt halen. Daarna word je naar het vliegveld van Puerto Maldonado gebracht. Hiervandaan kun je naar Lima of Cusco vliegen. Afhankelijk van waar je heen vliegt en het vluchtschema kan het zijn dat je heel vroeg al uit de lodge moet vertrekken!

 

Indien je graag nog een extra nacht in de Posada Amazonas wilt verblijven, kan dit ook! Kies dan voor de 4- daagse bouwsteen:


Dag 2: verblijf in Posada Amazonas, excursies door het regenwoud
Op dag 2 heb je dan een iets rustiger programma, zonder het bezoek aan de Parrot Clay Lick.

Dag 3: verblijf in Posada Amazonas, excursies door het regenwoud
Op dag 3 bezoek je eerst de Parrot Clay Lick. Daarna maak je een twee-uur durende ‘hike’ door het regenwoud, waarbij je door de gids van alles wordt verteld over de planten en de dieren. Na de lunch in de lodge, breng je ’s middags een bezoek, per boot over de rivier, aan een lokale boerderij waarbij je van dichtbij kunt zien hoe het land wordt bewerkt. Natuurlijk wordt ook hier weer van alles aan je uitgelegd.

Dag 4: transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen
Op dag 4 reis je terug naar Puerto Maldonado, zoals hierboven bij dag 3 staat beschreven.

 

Let op: alle genoemde activiteiten kunnen ook in een andere volgorde plaatsvinden. Er worden elke dag meerdere excursies uitgevoerd, en afhankelijk van het weer en het aantal gasten in de lodge wordt steeds per dag het programma bepaald!

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 9 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider