headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

calamiteitenfonds

Inca Jungle Trek

Cusco – Santa Maria - Santa Teresa - Aguas Calientes – Machu Picchu - Cusco

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 429,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru bouwsteen Inca Jungle Trek

De Inca Jungle Trek is een avontuurlijke variatie op de klassieke Inca Trail! Je begint met een ‘downhill’ mountainbike tocht, wandelt over een Incapad én je hebt optioneel de mogelijkheid om te raften en/of ‘ziplinen‘.

 

De laatste dag bezoek je de beroemde oude Inca-stad Machu Picchu, na alle inspanningen een onvergetelijke ervaring!

.

 

Inspiratie: Bekijk via deze link een video van ons lokale agentschap over deze Inca Jungle Trek op Youtube!


Dag 1: vanuit Cusco per bus & fiets naar Santa Maria
Dag 2: trekking van Santa Maria naar Santa Teresa
Dag 3: trekking van Santa Teresa naar Aguas Calientes
Dag 4: ’s morgens bezoek aan Machu Picchu, ’s middags per trein terug naar Cusco, einde bouwsteen

Prijs € 429,- p.p.

Inbegrepen: trekking in internationaal gezelschap met ervaren Engelssprekende ‘adventure’ gids, vervoer van verzamelpunt in Cusco tot Lorenzo Lodge (ontbijt eerste dag), vervoer naar beginpunt fietstocht & na fietstocht naar Santa Maria, 3 overnachtingen in eenvoudige hostels met gedeelde faciliteiten en kamers, gebruik van fietsen en volledige uitrusting, maaltijden van ontbijt op dag 1 t/m diner op dag 3,  bezoek aan Machu Picchu inclusief gids en entree, treinticket van Machu Picchu (Aguas Calientes) naar Cusco (Poroy station)
Niet inbegrepen: entree voor Wayña Picchu (15 usd, optioneel), rafting trip (ca. 30 usd, optioneel) en zip-line excursie (ca. 30 usd, optioneel), bus Machu Picchu – Aguas Calientes (optioneel), transfer van het Poroy treinstation naar je hotel in Cusco, fooien en overige maaltijden.

 

Reiscode: PET008

 

Korting: Jongeren tot 17 jaar kunnen korting krijgen op het Machu Picchu entreeticket! Geef het aub door bij je aanvraag als dit van toepassing is.

 

Tijdens deze trekking verblijf je onderweg in eenvoudige hostels (gedeelde kamers & faciliteiten) in de dorpjes Santa Maria, Santa Teresa & Aguas Calientes.

 

 

Dag 1: vanuit Cusco per bus & fiets naar Santa Maria (55 km fietsen)
Om 6.00 uur ’s ochtends verzamel je -samen met de andere reizigers- bij het verzamelpunt. Vandaag staat de eerste activiteit op het programma: fietsen! Je wordt eerst naar Lorenzo’s Lodge gebracht voor het ontbijt. Na een gevulde maag ga je op pad met de groep; een minibusje brengt je in ca. 3 uur naar de Malaga Pass op ruim 4300m hoogte. Hier krijg je een korte uitleg van de gids en dan is het helmen op en gaan! Gelukkig niet bergop, maar heerlijk bergafwaarts. Na ongeveer 3 uur fietsen kom je aan in het dorpje Huamanmarca. Hier stap je op de bus en kom je een half uurtje later in Santa Maria aan, waar je kunt aanschuiven voor de lunch. De rest van de middag ben je vrij of kun je tegen bijbetaling gaan raften op de Urubamba rivier. Geniet van het warmere klimaat in Santa Maria terwijl je omringd bent door hoge met sneeuw bedekte bergen.

 

Dag 2: trekking van Santa Maria naar Santa Teresa (23 km wandelen)
Na een vroeg, maar heerlijk ontbijt begin je vandaag om 6.00 uur met de trekking naar Santa Teresa. De eerste 2 uur zijn bergop, maar er wordt onderweg regelmatig gestopt om ook te kunnen genieten van de omgeving en om water bij te vullen. Na een paar uur wandelen kom je het klassieke Inca pad tegen, en wandel je een stukje over deze Trail die ooit de stad Machu Picchu verbond met de junglestad Vilcabamba. Uiteraard zal je gids ter plaatse veel uitleg geven over het bijzondere verleden van de Inca’s. Na 2 uur omhoog gelopen te hebben, ga je gelukkig ook weer een stuk naar beneden. Je komt uit in het dorpje Quellomayo waar de lunch klaarstaat en je even kunt ontspannen in de hangmatten. Je vervolgt de tocht naar de warmwaterbronnen van Cocalmayo waar je uiteraard de gelegenheid krijgt om te relaxen in het water. Tegen het einde van de dag kom je aan in Santa Teresa waar je overnacht in een hostel.

 

Dag 3: trekking van Santa Teresa naar Aguas Calientes (16 km wandelen)
Rond 7 uur ’s ochtends vertrek je richting Aguas Calientes, ook vandaag maak je een flinke trekking. Je loopt in circa 3 uur door de Aobamba Vallei naar Hydroelectrica, het eindpunt van de spoorlijn van Cusco naar Aguas Calientes. Hier stop je voor de lunch. Het is deze ochtend ook mogelijk om te gaan ziplinen: langs een kabel vlieg je in volle vaart door de prachtige vallei! De zipliners reizen per auto naar het beginpunt, en na deze spectaculaire trip word je weer afgezet bij de lunchplek. Na de lunch wandel je gezamenlijk het laatste stuk naar Aguas Calientes. De tocht is prachtig met immense bergen om je heen en al een kleine ‘sneak peak’ van Machu Picchu & Wayna Picchu! In Aguas Calients heb je de rest van de dag om uit te rusten en het dorpje te ontdekken.

 

Dag 4: ’s morgens bezoek Machu Picchu, ’s middags per trein terug naar Cusco, einde bouwsteen
Het hoogtepunt van deze bouwsteen: vandaag bezoek je de bijzondere Inca citadel Machu Picchu. Een van de zeven wereldwonderen op deze aarde! Je staat al vroeg op zodat je de zonsopkomst bij Machu Picchu kunt meemaken, een bijzondere ervaring. Je hebt vanochtend de keuze: óf om 4.30 uur vanuit Aguas Calientes de ruim 1500 Inca treden omhoog lopen naar Machu Picchu, óf iets later met de bus omhoog. Voor de laatste optie betaal je ter plaatse een klein bedrag bij. Eenmaal bij Machu Picchu zal de gids jullie een rondleiding geven van circa 2 uur. Hierna heb je de gelegenheid om zelf nog wat rond te lopen of de mooie Wayna Picchu berg te beklimmen (excl.) van waar je een mooi uitzicht hebt op Machu Picchu. Na je verkenningstocht neem je de bus terug naar Aguas Calientes (excl.) of, als je nog energie over hebt, kun je dit stuk ook lopen. In de middag reis je per trein terug naar Cusco en is deze bouwsteen ten einde.

 

Je kunt (na een nacht Cusco) je reis vervolgen, of je kunt nog een paar dagen extra in Cusco blijven om bij te komen van de trek. Het is een gezellige stad, je zult je hier zeker vermaken! In dat geval is de bouwsteen ‘Cusco: slenteren door de Inca hoofdstad’ iets voor jou. Of reis verder richting Puno en kies bijvoorbeeld voor een verblijf ‘Bij de mensen thuis op het Titicaca meer’.

Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze complete rondreizen! Bekijk alle 8 rondreizen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

Met onze bouwstenen stel je eenvoudig je eigen individuele reis op maat samen.
Bekijk de bouwstenen en maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’. Voeg eventueel excursies toe! Je selectie komt dan in Mijn Reis terecht. Hier kun je alles rustig bekijken en aanpassen.
Als je hiermee klaar bent kun je jouw reis (geheel vrijblijvend) aanvragen!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656