headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Uyuni: expeditie over de zoutmeren

Uyuni – Salar de Uyuni – Uyuni

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 275,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia bouwsteen Uyuni: expeditie zoutmeren

Vanuit Uyuni maak je deze expeditie: een jeeptocht in internationaal gezelschap over de gigantische zoutmeren die in vroegere tijden tot de meest verlaten gebieden van Zuid Amerika behoorden. De gigantische oppervlakte van de zoutmeren biedt een ongelofelijk mooie aanblik; overal waar je kijkt, zie je helderwitte zoutvlaktes.

 

Je bezoekt natuurlijk Laguna Colorado en Laguna Verde; twee meren die door de mineralen van kleur veranderen, en Isla del Pescado met de enorme cactussen. Onderweg zie je waarschijnlijk flamingo’s, hun roze verenpracht steekt schel af tegen de prachtige kleuren. Een onvergetelijke ervaring!


Dag 1: aankomst in Uyuni, hotelovernachting

Dag 2: begin expeditie over zoutvlakten met jeeps

Dag 3: bezoek aan verschillende Lagoons waaronder de Red Lagoon

Dag 4: bezoek aan geisers en Laguna Verde, terug naar Uyuni, aankomst rond 18.00 uur

 

Prijs € 275,- p.p.

Inbegrepen: hotelovernachting in Uyuni inclusief ontbijt, zeer eenvoudige accommodatie tijdens de expeditie, slaapzak, maaltijden van de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 4 en een lokale gids/chauffeur (Engelssprekend).

 

Niet inbegrepen: entree ca. 22 + 5 usd (ter plaatse in Bolivianos te betalen) en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.


Reiscode: 
BOG004

 

Let op: Je reist op grote hoogte. Het kan overdag heel erg zonnig zijn, en ’s nachts heel erg koud. Zorg dat je op allebei bent voorbereid! Neem dus goede zonnebrand, een petje en een goede zonnebril mee voor overdag. Voor ’s avonds en ’s nachts raden we extra warme kleding aan.

 

Ook een zaklamp is erg handig in de eenvoudige accommodaties! Als je wilt baden in de warmwaterbronnen moet je ook zwemkleding, slippers en een handdoek bij je hebben!

Bolivia hotels Uyuni Tambo AymaraTijdens deze bouwsteen overnacht je eerst een nacht in een eenvoudig maar prima hotel in de ‘stoffige stad’ Uyuni, op loopafstand van het busstation. De kleurrijke kamers hebben een eigen badkamer met (meestal) warm water.

 

Bolivia-zoutvlakte

zoutvlakte expeditie

De volgende dag ga je op pad: de accommodaties tijdens de expeditie zijn primitief! Het zijn eenvoudige onderkomens beheerd door de locals, met geen faciliteiten, gedeelde slaapzalen, geen verwarming of elektriciteit, en geïmproviseerde toiletfaciliteiten zonder warm water. Neem warme kleding  mee! Het is een eenvoudige manier van overnachten, maar de pracht van de omgeving is onvergetelijk!

 

 

Lees eventueel de algemene informatie over onze hotels in Bolivia!

Dag 1: aankomst in Uyuni
Vandaag kom je aan in Uyuni, een klein stoffig stadje dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum van Uyuni.

Dag 2:
begin van de expeditie over zoutvlakten met jeeps
Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt eerst Colchani, waar het zout verwerkt wordt en je gaat naar een ‘zouthotel’ waar vroeger in werd overnacht. Daarna reis je naar Incawasi Island (ook genoemd Isla de Pescado) waar de beroemde reusachtige cactussen staan. Je luncht op het eiland, in de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht.

 

Dag 3: bezoek aan verschillende Lagoons waaronder de Red Lagoon
Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan en een aantal prachtige lagunes. Onderweg kun je misschien de Ollague Volcano aan de grens met Chili zien liggen! Je luncht onderweg en je dineert en overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

 

Dag 4: bezoek aan geisers en Laguna Verde, terug naar Uyuni
Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst werken. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen (vergeet je zwemkleding niet!). Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je waarschijnlijk foto’s blijft maken. Op de terugweg naar Uyuni bezoek je nog de Vallei van de Rotsen en een treinenkerkhof.

 

Aan het einde van de middag, of het begin van de avond, ben je weer terug in Uyuni. Je bent dan op tijd om met de nachtbus direct door te reizen naar bijvoorbeeld La Paz! Eventueel kun je ook nog een extra nacht in Uyuni verblijven. Je reist dan de volgende dag verder, bijvoorbeeld per binnenlandse vlucht naar La Paz of per bus naar Potosi & Sucre. Geef je ons je voorkeur door? We maken je voorstel graag helemaal naar wens!

Prijs € 275,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 9 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider