headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Peru

 

Wat is de beste reistijd Peru? Hier geven we je graag meer info over het klimaat & de beste reistijd Peru. We denken dat goede voorbereidingen en de juiste verwachtingen belangrijk zijn als je een verre reis gaat maken! Ook bij onze Peru bouwstenen vind je informatie, o.a. over seizoenen per bouwsteen, maar op deze pagina ↓ vind je uitgebreidere informatie over de beste reistijd & het klimaat van Peru!

 

Beste reistijd Peru

 

Als beste reistijd voor Peru wordt meestal de droge tijd aangeraden: van mei tot en met november. Dit is voor zowel de jungle, het laagland als de Andes de beste reistijd! Deze periode  is wel de koudste tijd om in Peru te reizen. Vooral ’s nachts en op grote hoogten kan het dan erg koud zijn.

 

Wie niet bang is voor een flinke regenbui kan natuurlijk ook in de natte tijd reizen: december tot en met april. De temperaturen zijn dan iets hoger, maar ook ’s nachts kan het nog flink afkoelen. Het kan in de natte tijd gebeuren dat bepaalde gebieden minder goed bereikbaar zijn! Wil je de Incatrail lopen, dan raden we je af om dit in de natte tijd te doen! Bij veel regen wordt het pad soms afgesloten.

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Inca Trail

De Inca Trail en je bezoek aan Machu Pichu, zullen vast het hoogtepunt van je reis naar Peru zijn. Belangrijk dus om goed voorbereid, en in de juiste periode hier heen te gaan. De beste tijd om de Inca Trail te lopen is van mei tot en met oktober! De temperatuur is dan overdag aangenaam en het regent relatief weinig. Denk aan zon, blauwe luchten en kou! 

Beste reistijd Bolivia

De beste reistijd voor een reis door Bolivia is de Boliviaanse winter: van mei tot en met november. De temperaturen liggen dan wel wat lager dan in de rest van het jaar, maar de lucht is vaak helder, er zijn veel zonnige dagen en er valt relatief weinig regen. De beste periode om de Uyuni zoutmeren te bezoeken is van september t/m december. De maanden juni & juli zijn minder goed voor de zoutmeren omdat het dan erg koud kan zijn. Vanaf december t/m april zijn sommige gebieden in Bolivia slecht bereikbaar vanwege het regenseizoen. Bolivia is een bergrijk gebied, het weer is hierdoor soms wat onvoorspelbaar en het kan snel omslaan!

Klimaat Peru

Het Andes gebergte heeft veel invloed op het klimaat in Peru en Bolivia. In de Andes kunnen de temperaturen flink onder het vriespunt komen. Vooral in de gebieden boven 3.000 meter kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt uitkomen.

 

Wil je ook naar de jungle gaan? In de Amazone jungle is het altijd warm en vochtig door het subtropische klimaat. Het regent hier veel in de ‘zomermaanden’ november tot april. In het droge tijd (mei t/m oktober) wordt het echt heel warm in de jungle!

 

Kortom: We raden je aan om zowel winter- als zomerkleding mee te nemen: het weer kan snel veranderen en de temperatuur kan flink dalen of stijgen in korte tijd!

 

Vragen over de beste reistijd Peru?

Heb je vragen over de planning van je reis? We spreken graag over onze eigen reiservaring en we weten de mooiste plekjes en de beste routes. Als een echte Peru-specialist hebben we Peru natúúrlijk zelf bezocht (lees hier een reisverslag), zowel voor het werk als voor vakantie. Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656.

Contact
close slider