headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

Met OutSight naar Peru

calamiteitenfonds

Beste reistijd

Bolivia, beste reistijd

 

Als beste reistijd voor Peru wordt meestal de droge tijd aangeraden: van mei tot en met november. Dit is voor zowel de jungle, het laagland als de Andes de beste reistijd. De droge tijd is wel de koudste tijd om in Peru te reizen. Vooral ’s nachts en op grote hoogten kan het erg koud worden. De beste tijd om de Inca Trail te lopen is van mei tot en met oktober. De temperatuur is dan overdag aangenaam en het regent relatief weinig. Denk aan zon, blauwe luchten en kou!

Wie niet bang is voor een flinke regenbui kan natuurlijk ook in de natte tijd reizen: december tot en met april. De temperaturen zijn dan iets hoger, maar ook ’s nachts kan het nog flink afkoelen. Het kan in de natte tijd gebeuren dat bepaalde gebieden minder goed bereikbaar zijn! Wil je de Incatrail lopen, dan raden we je af om dit in de natte tijd te doen! Bij veel regen wordt het pad soms afgesloten.

 
De beste reistijd voor Bolivia is de Boliviaanse winter: van mei tot en met november. De temperaturen liggen dan wel wat lager dan in de rest van het jaar, maar de lucht is vaak helder, er zijn veel zonnige dagen en er valt relatief weinig regen. De beste periode om de Uyuni zoutmeren te bezoeken is van september t/m december. De maanden juni & juli zijn minder goed voor de zoutmeren omdat het dan erg koud kan zijn. Vanaf december t/m april zijn sommige gebieden in Bolivia slecht bereikbaar vanwege het regenseizoen. Bolivia is een bergrijk gebied, het weer is hierdoor soms wat onvoorspelbaar en het kan snel omslaan!

 

Klimaat

Het Andes gebergte heeft veel invloed op het klimaat in Peru en Bolivia. In de Andes kunnen de temperaturen flink onder het vriespunt komen. Vooral in de gebieden boven 3.000 meter kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt uitkomen.

Wil je ook naar de jungle gaan? In de Amazone jungle is het altijd warm en vochtig door het subtropische klimaat. Het regent hier veel in de ‘zomermaanden’ november tot april. In het droge tijd (mei t/m oktober) wordt het echt heel warm in de jungle!

 

Kortom: We raden je aan om naar Peru en Bolivia zowel winter- als zomerkleding mee te nemen: het weer kan snel veranderen en de temperatuur kan flink dalen of stijgen in korte tijd!