headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Nieuw: Naar de Inca’s en de Cordillera Blanca

Lima - Cusco - Ollantaytambo - Machu Picchu - Huaraz - Llanganuco - Lima

15 dagen, 14 nachten

Prijs vanaf € 00*,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek alle facetten van dit bijzondere land! Beleef de hoofdstad Lima en geniet van de kleurrijke indianenstad Cuzco en de Heilige Vallei. En natuurlijk bezoek je de wereldberoemde Machu Picchu! Dan reis je door naar Huaraz in het noorden voor een ontdekking van de indrukwekkende Cordillera Blanca. Een prive-trekking brengt je naar de Huaytapallana vallei, de Llanguco meren én Laguna 69 op 4.600 meter hoogte; een van de hoogtepunten van je reis! Sta versteld en geniet van de  mooiste, turkoois gekleurde meren zoals je nog nooit gezien hebt. Deze reis is een ware droom voor avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers!


dag 1  aankomst Lima, transfer naar je hotel, overnachting
dag 2  culinaire citytour Lima, overnachting
dag 3  transfer naar vliegveld, vlucht naar Cusco, transfer, vrije middag, overnachting
dag 4  vrije dag in Cusco, overnachting
dag 5  vanuit Cusco naar Pisac en Urubamba in de Heilige Vallei, aankomst in Ollantaytambo, overnachting
dag 6  per trein van Ollantaytambo naar Aquas Calientes, overnachting
dag 7  bezoek Machu Picchu in groepstour met gids, per avondtrein terug naar Cusco, overnachting
dag 8  transfer naar vliegveld Cusco, vlucht naar Lima, transfer, overnachting
dag 9  per dag/avondbus van Lima naar Huaraz, overnachting
dag 10  transfer naar Llanganuco, privé-trekking (ca. 6u.) Huaytapallana vallei, overnachting in tent
dag 11  bezoek Llanganuco meren, privé-trekking naar Lagoon 69 (ca. 6u.) transfer naar Huaraz, overnachting
dag 12  bezoek Chavín de Huantar vanuit Huaraz, overnachting
dag 13  per dagbus terug naar Lima, overnachting
dag 14  transfer naar vliegveld Lima, vertrek Lima
dag 15  aankomst

 

Prijs vanaf € 00*,- p.p.

* prijs op aanvraag!

 

Inbegrepen:  12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, halve dag culinaire city excursie in Lima, binnenlandse vlucht van Lima naar Cusco en vice versa incl transfers, op dag 5 bezoek aan Heilige Vallei incl. entree, genoemde treinreizen, Machu Picchu tour in groep met koptelefoon, kampeertrip op dag 10 en 11 inclusief gids, vervoer, overnachting in tent inclusief kampeermaterialen, slaapmat en alle maaltijden, bustickets Lima naar Huaraz en vice versa in comfortabele bus, bezoek aan Chavin op dag 12 met vervoer, gids en lunch.

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, niet genoemde maaltijden, eventuele entreegelden in Lima (bv Kathedraal 8 usd), entreegeld Machu Picchu (50 usd), bustickets Aquas Calientas – Machu Picchu (25 usd), transfers naar- en van het busstation op dag 9 en dag 13, slaapzak voor overnachting in tent, verzekeringen, fooien.

Tijdens je rondreis boeken we prima middenklasse hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer en waar nodig, heeft je kamer airco, of  juist verwarming! Tijdens je trekking in Llanganuco overnacht je in een tent.

 

dag 1  aankomst Lima, transfer naar je hotel, overnachting
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Het hotel ligt in de wijk Miraflores, een levendige, moderne wijk vol met restaurants en winkels, gelegen aan de zee.

 

dag 2  ‘s morgens culinaire citytour Lima, ’s middags vrij, overnachting
De chaotische, fascinerende hoofdstad Lima heeft veel bezienswaardigheden en verrassingen die het ontdekken waard zijn! Lima is een stad van contrasten, een mix van de oude wereld en de nieuwe, moderne tijd. Vandaag word je om 9 uur opgehaald voor een ‘citytour’ van een halve dag! Een taxi brengt je naar de Miraflores-markt, vol met lokale producten zoals de verschillende soorten aardappelen, maïs en fruit die je in Peru kunt vinden. Daarna ga je -samen met de gids- per openbare bus naar het historische centrum, waar je de prachtige koloniale gebouwen kunt bewonderen. Je proeft lokale gebakjes en krijgt uitleg over de beroemde lokale chocolade. In de Cordano Bar proef je een typisch Peruaans drankje: Chicha Morada, gemaakt van zoete paarse maïs. Daarna gaan jullie per bus terug naar Miraflores waar je een vrije middag hebt!

Peru, Lima

 

dag 3  transfer naar vliegveld, vlucht naar Cusco, transfer, vrije middag, overnachting
Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar de hoofdstad van het oude Inca-rijk: Cusco! Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

dag 4  vrije dag in Cusco, overnachting
Vandaag een heerlijke vrije dag, er is genoeg te beleven! Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in een van de vele gezellige restaurants.

 

dag 5  vanuit Cusco naar Pisac en Urubamba in de Heilige Vallei, naar Ollantaytambo, overnachting
Om ongeveer 9 uur word je opgehaald voor een bezoek aan De heilige vallei van de Inca’s! Dit dal ligt ongeveer 15 km ten noorden van Cusco en strekt zich uit naar het noordwesten, via Pisac en Ollantaytambo. Deze regio was ooit het hart van de Inca-beschaving tijdens de 15e en 16e eeuw, hiervan zijn nog veel ruïnes te vinden.  Op de kleurrijke markt van Pisac heb je de mogelijkheid om mooie souvenirs te kopen: textiel, keramiek, sieraden, poncho’s, tapijten, hoeden, handschoenen, wollen kleding, en nog veel meer!  Natuurlijk bezoek je ook alle archeologische bezienswaardigheden in de omgeving van Pisac. In de middag reis je verder naar de Inca-stad Ollantaytambo, met originele Inca-huizen, straten en het fort dat boven het dorp uittorent. Aan het einde van de middag word je hier afgezet bij je hotel voor vanavond.

 

Peru-excursie heilige vallei


dag 6
  per trein van Ollantaytambo naar Aquas Calientes, overnachting
Vandaag reis je per trein vanuit Ollantaytambo naar Aguas Calientes, het startpunt voor een bezoek aan Inca stad Machu Picchu. Je reist op eigen gelegenheid naar het treinstation, waar je om ongeveer 12 uur aanwezig moet zijn: de trein vertrekt om ca. 13 uur. Na een treinrit van 2 uur kom je aan in Aguas Calientes. Dit plaatsje ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als je zin hebt, kun je een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft.

 

dag 7  bezoek Machu Picchu in groepstour met gids, per avondtrein terug naar Cusco, overnachting
Waan je in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk voor je terugreist per trein naar Cusco. Je reist ’s morgens in een internationale groep per bus naar Machu Picchu. De tour bestaat uit een uitleg per kooptelefoon met uitleg over de belangrijkste locaties van de citadel. Na de tour heb je wat vrije tijd om wat foto’s te maken voordat je de bus terug naar Aguas Calientes neemt. Om ongeveer 15 uur neemt je daar de trein terug richting Cusco, aan het begin van de avond kom je aan op het treinstation Poroy. Je reist op eigen gelegenheid naar je hotel in Cusco.

 

Peru, Machu Pichu


dag 8
  transfer naar vliegveld Cusco, vlucht naar Lima, transfer, overnachting
Vandaag een echte reisdag: eerst een transfer naar de luchthaven, dan de vlucht naar Lima, en daarna de transfer in Lima naar je hotel.

 

dag 9  per dag/avondbus van Lima naar Huaraz, overnachting
Na een rustig ontbijt en een vrije ochtend, reis je aan het einde van de ochtend zelf naar het busstation, waar om 13 uur de bus naar Huaraz vertrekt. Het is een rit van 8 uur, waarbij je het landschap langzaam ziet veranderen. Als je zin meer hebt om naar buiten te kijken, kun je ook slapen in de bus: je reist per premier service, met een luxe ‘bed seat’. Om 21 uur kom je aan in de gezellige stad Huaraz. Wanneer je met de bus aankomt kun je makkelijk lopen naar je hotel, het centrum is niet groot. Na het inchecken kun je nog even de stad in, je wandelt in enkele minuten naar het Plaza de Armas, het centrale plein. Omdat de stad meer dan 3000 meter hoog ligt, raden we je aan om rustig aan te doen, zodat je lichaam kan acclimatiseren. Wandel wat rond, eet iets in een van de vele lokale restaurantjes in het levendige centrum maar maak het niet te laat: morgen vroeg weer op!

Peru, Huaraz


dag 10
  transfer naar Llanganuco, privé-trekking (ca. 6u.) Huaytapallana vallei, overnachting in tent
Je wordt om 07:30 uur opgehaald bij je hotel in Huarazen, voor je vertrek richting het noorden. Tijdens deze rit bezoek je de typische Andesdorpjes Carhuaz en Yungay. Van daar uit ga je verder omhoog naar de besneeuwde toppen van de Huandoy en de Huascaran en dieper het gebergte in, tot je na ca. 2,5 uur aankomt bij de camping. Nadat kamp is opgezet, loop je in ongeveer 3 uur naar de Quebrada Huaytapallana Vallei aan de voet van de Huandoy, met 6.160 meter één van de hoogste bergen in het gebied. Vanuit de vallei heb je een prachtig uitzicht op de Cordillera Blanca. Aan de voet van de gletsjer tref je misschien de ijshakkers aan, die de grote blokken ijs per paard naar beneden brengen. Dit (geschaafde) ijs wordt in het dorp verkocht als lokale lekkernij. Vervolgens loop je weer terug naar het kamp. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen!

 

dag 11  bezoek Llanganuco meren, privé-trekking naar Lagoon 69 (ca. 6u.) transfer naar Huaraz, overnachting
je wordt opgehaald en naar Quebrada Llanganuco gebracht, beroemd om haar twee lagunes: Laguna Chinancocha (vrouwelijke) en de mannelijke Laguna Orkoncocha. Je gids geeft uitleg over de betekenis. Omringd door de besneeuwde hoge toppen waan je je op een magische plek. Dit punt (Cebollapampa) is tevens het startpunt voor de trekking naar Lagoon 69. Dit op 4.600 meter hoogte gelegen meer is een van de mooiste, turkoois gekleurde meren in de Cordillera Blanca. De trekking is een afwisseling tussen vlak terrein en steile paden, en door de hoogte best pittig! Het spectaculaire uitzicht op het meer maakt dit echter meer dan goed! Aan het einde van de middag word je teruggebracht naar Huaraz.

 

ago Querococha - rondreis2

 

dag 12  bezoek Chavín de Huantar vanuit Huaraz, overnachting
Vandaag maak je kennis met het gebied ten zuidoosten van Huaraz, je rijdt zuidwaarts door Recuay en Catac en dan oostwaarts door de Cordillera Blanca, door een prachtige omgeving! Onderweg bezoek je de Laguna de Querochocha (3.980 meter) en de Kahuish tunnel (4.450 meter). Hierna gaat de weg weer naar beneden, tot aan de stad Chavin de Huántar (3.100 meter) en de warmwaterbronnen van Qercos, vlakbij Chavin. Hierna staat het hoogtepunt van vandaag op het programma, de bijna 3.000 jaar oude ruïnes van Chavin de Huántar.

Deze eeuwenoude cultuur oefende grote invloed uit op het hoogland en de kust van Peru. De grote tempel omvat een indrukwekkend netwerk van interne galerijen of labyrinten, stenen kolommen en de indrukwekkende ‘Lanzon’, waar de priesters vroeger ceremoniële offerceremonies uitvoerden. In het dorp is ook een indrukwekkend museum aanwezig, waar je meer kunt leren over deze oude cultuur. Hierna keer je weer terug naar Huaraz. Vandaag is de lunch inclusief!

 

dag 13  per middagbus terug naar Lima, overnachting
Vandaag reis je weer terug naar Lima! Na een rustig ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar het busstation, de bus vertrekt om 11 uur en in de avond kom je aan in Lima. De rit duurt 8 uur en je reist weer per luxe bus met een ‘reclinable seat‘. Daar reis je weer op eigen gelegenheid van het busstation naar je hotel.

 

dag 14  transfer naar vliegveld Lima, vertrek Lima
In de loop van de ochtend, afhankelijk van je vluchttijd, word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht.

 

dag 15  aankomst

 

 

Prijs vanaf € 00*,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 30 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider