headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Bolivia Peru rondreis: Zoutmeren, zilvermijnen en indianen

Santa Cruz – Samaipata – Sucre – Potosi – Uyuni – La Paz - Puno – Titicaca - Cusco – Aguas Calientes - Machu Picchu – Cusco

24 dagen, 23 nachten

Prijs vanaf € 1859,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia Peru rondreis

Bolivia Peru rondreis 2: Zoutmeren, zilvermijnen en indianen, een avontuurlijke, uitgebreide combinatierondreis die begint in Bolivia en eindigt in Peru!

 

Je bezoekt eerst Santa Cruz in Bolivia en daarna het gezellige Samaipata. Via de prachtige steden Sucre en Potosi reis je naar Uyuni waar je een avontuurlijke 3-daagse zoutvlakte-expeditie maakt. Na enkele dagen in de indiaanse stad La Paz reis je via Puno en het Titicacameer naar het sfeervolle stadje Cusco in Peru. Hier bezoek je de wereldberoemde verborgen stad Machu Picchu, waarna je via Lima weer terug vliegt naar huis.


Dag 1:  aankomst Santa Cruz, transfer van het vliegveld naar je hotel
Dag 2:  vrije dag in Santa Cruz
Dag 3:  privé-transfer van Santa Cruz naar Samaipata
Dag 4:  vrije dag in Samaipata
Dag 5:  transfer terug naar Santa Cruz, vlucht naar Sucre (exclusief), transfer naar hotel,
Dag 6:  vrije dag in Sucre
Dag 7:  per openbare bus van Sucre naar Potosi (ca. 3 uur)
Dag 8:  vrije dag in Potosi
Dag 9:  bus van Potosi naar Uyuni (ca. 6 uur)
Dag 10: begin van de expeditie over zoutvlakten met jeeps
Dag 11: zoutvlaktes, bezoek aan verschillende Lagoons waaronder de Red Lagoon
Dag 12: zoutvlaktes, bezoek aan de geysers en Laguna Verde, terug naar Uyuni, nachtbus naar La Paz
Dag 13: aankomst La Paz, overdag vrij
Dag 14: vrije dag in La Paz
Dag 15: bus van La Paz naar Puno in Peru (ca. 8 uur)
Dag 16: boottocht Titicacameer, bezoek Uros eiland, overnachting bij lokaal gezin Amantani eiland
Dag 17: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno
Dag 18: bus van Puno naar Cusco (ca. 6 uur)
Dag 19: vrije dag in Cusco
Dag 20: per trein van Cusco naar Aquas Calientes
Dag 21: bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco
Dag 22: vrije dag in Cusco
Dag 23: transfer, vlucht van Cusco naar Lima (exclusief), vertrek uit Lima
Dag 24: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1859,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Santa Cruz op dag 1, vervoer per bus en trein volgens programma, privétransfer van Santa Cruz naar Samaipata op dag 3 en terug op dag 5, totaal 18 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 1 overnachting bij een lokale familie, 2 overnachtingen in eenvoudige accommodatie tijdens de zoutmeren-expeditie met slaapzak, 1 overnachting in nachtbus, maaltijden van de lunch op dag 10 tot de lunch op dag 12, lokale gids/chauffeur tijdens de expeditie, 2-daagse excursie naar Titicacameer (met internationaal gezelschap, inclusief Engelssprekende gids en maaltijden), retour treinticket (toeristentrein) Cusco-Aguas Calientes en entree Machu Picchu, bezoek Machu Picchu in groeptour met Engelssprekende gids, pendelbus Aguas Calientes – Machu Picchu & v.v.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, binnenlandse vluchten Santa Cruz – Sucre &  Cusco – Lima, transfers van en naar de trein- en busstations, entree zoutmeren ca. 22 + 5 usd (ter plaatse in Bolivianos te betalen), eventuele entree voor Wayña Picchu (lees meer bij dag 21 in dag-tot-dag programma), fooien, overige maaltijden en overige entreegelden.

 

Tijdens deze rondreis door Bolivia en Peru zul je verblijven in veel verschillende soorten accommodaties: posada’s, guesthouses, hostals, shelters en ook een eenvoudige homestay! Op Amantani eiland verblijf je in een eenvoudige kamer bij een lokale familie, ook de accommodatie tijdens de Uyuni expeditie is primitief: eenvoudige ‘shelters’ beheerd door de locals, zonder faciliteiten. Het is een eenvoudige manier van overnachten, maar de pracht van de omgeving is onvergetelijk!

 

Peru-Cusco, NinosIn een aantal andere plaatsen is het mogelijk om te kiezen uit meerdere soorten accommodaties. Wij denken dat veel variatie je reis extra bijzonder maakt!  Zo kun je tegen een toeslag, tijdens de dagen in Cusco, verblijven in het extra bijzondere Hotel Niños. Dit hotel heeft sfeervolle kamers rond een gezellige patio. De Stichting Niños Unidos Peruanos zorgt ervoor dat inmiddels ongeveer 600 lokale kinderen elke dag twee maaltijden in speciaal opgezette kinderrestaurants! Lees hier meer over onze hotels in Cusco!

 

Ook in andere plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een extra bijzonder of comfortabel hotel, zoals de hotels in Potosi en Sucre en het comfortabele hotel Girasoles in Lima.Wij denken dat juist de variatie in accommodaties je reis extra bijzonder maakt! Lees daarom vooral de algemene informatie over onze hotels in Peru en onze hotels in Bolivia. Geef bij je aanvraag zoveel mogelijk je wensen en voorkeuren door, want we maken het reisvoorstel graag helemaal naar wens!

 

Bolivia rondreis-La Paz, Hostal NairaBolivia rondreis-Samaipata, LandhausPeru-Cusco-Apu Huascaran Hostal

 

 

 

 

 

 

Cusco: door de heilige vallei

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru-excursie Cusco heilige vallei

Deze excursie vertrekt vroeg vanuit Cusco, op weg naar het Awanacancha textielcentrum. Hier leer je hoe de lokale gemeenschappen die mooie truien, hoeden, sjaals en dergelijke maken. Ook zie je onderweg archeologische bezienswaardigheden in de omgeving op weg naar Pisac(meer…)

Sucre: wild-west avontuur te paard

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia excursie Sucre paard

Een avontuurlijke paardrijtocht van een halve dag, waarbij je te paard de bergen rondom Sucre in rijdt. Het fantastische uitzicht over de bergen en verschillende rivieren geven je het gevoel dat je middenin een westernfilm bent beland! (meer…)

Sucre: wandeling naar de rotsschilderingen van Inca Machay

Prijs € 113,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia excursie Inca Machay

Deze excursie is een stevige wandeling van een hele dag in de natuur rondom Sucre. Halverwege de tocht bezoek je de rotsschilderingen bij de grotten van de Inca Machay en Puma. (meer…)

Potosi: naar de zilvermijnen

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia excursie Potosi zilvermijnen

Vanuit je hotel in Potosi vertrek je eerst naar een verzamelpunt waar je veiligheidskleding, lampen en helmen krijgt. Dan ga je naar een markt, waar je een klein presentje voor de mijnwerkers kunt kopen.

 

(meer…)

Samaipata: in de voetsporen van Che

Prijs € 147,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Bolivia excursie Ché Guevara

Tijdens deze excursie vanuit Samaipata bezoek je het Ché Guevara museum en het ziekenhuis in Vallegrande. Ook bezoek je het mausoleum waar Ché 30 jaar lang begraven heeft gelegen en de oude school waar Ché in 1967 geëxecuteerd werd. (meer…)

Dag 1: aankomst, transfer van het vliegveld naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Je wordt naar je hotel in het centrum van Santa Cruz gebracht!

 

Dag 2: vrije dag in Santa Cruz
In deze laaggelegen stad met een tropisch klimaat moet je de ‘Plaza de 24 Septièmbre’ bezocht hebben. Het grote plein in het midden van de stad is een bonte verzameling van allerlei soorten volkeren en prachtige gebouwen.

 

Dag 3: privé-transfer van Santa Cruz naar Samaipata
Per privé-transfer word je vanuit Santa Cruz naar het gezellige dorp Samaipata gebracht. Het is ongeveer 2 uur rijden en de route door het heuvellandschap is prachtig. Kom je op tijd aan, dan kan je een van de paden volgen die het dorp verlaten naar de mooie valleien en bergen in de omgeving. Het plaatsje zelf heeft leuke restaurants en op het centrale plein vind je in de weekenden vaak een levendige markt waar je lokaal handwerk kunt kopen.

 

Dag 4: vrije dag in Samaipata
Vandaag heb je een vrije dag in Samaipata en kun je zelf helemaal bepalen wat je wilt gaan doen. De omgeving is prachtig en natuurliefhebbers kunnen mooie wandelingen in de omgeving maken. Je kunt ook een bezoek brengen aan het sprookjesachtige nevelwoud van het Amboró Nationale Park of een excursie maken over de Che Guevara route! Zie hiervoor het tabblad ‘excursies’ hierboven.

 

Dag 5: privé-transfer terug naar Santa Cruz, vlucht naar Sucre, transfer naar hotel
Voor of na  het ontbijt kun je nog even door het pittoreske Samaipata of de omgeving wandelen, dan reis je per privétransfer terug naar Santa Cruz. Je wordt afgezet op het vliegveld van Santa Cruz, voor de vlucht naar Sucre, ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege haar vele witte koloniale gebouwen. De stad heeft een heerlijk klimaat dus je kunt bij aankomst genieten van een lekker drankje in tropische sferen!

 

Dag 6: vrije dag in Sucre
Je vrije dag in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia. Wil je wat meer actie? Kies dan voor het Wildwest avontuur te paard of maak een mooie wandeling naar rotsschilderingen. Zie hiervoor het tabblad ‘excursies’ hierboven.

Dag 7: per openbare bus van Sucre naar Potosi
Vandaag reis je per openbare bus van Sucre naar Potosi, wat op ruim 4000 meter hoogte ligt. Het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Hier kun je alvast door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven, maar doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft.

 

Dag 8: vrije dag in Potosi
Vandaag heb je een vrije dag in Potosi te besteden. Bezoek hier bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya, of geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen (zie tabblad’ excursies’) is een must tijdens je verblijf in Potosi!

 

Dag 9:  bus van Potosi naar Uyuni
Na het ontbijt reis je per bus van Potosi naar Uyuni, een klein stoffig dorp dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum en de winkels van Uyuni.


Dag 10:
 begin expeditie over zoutvlakten met jeeps
Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt Colchani, waar het zout verwerkt wordt, en Incawasi Island met de reusachtige cactussen. In de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht in een eenvoudig hotel.

 

Dag 11: expeditie, bezoek aan verschillende Lagoons waaronder de Red Lagoon
Na het ontbijt gaat de expeditie verder, en breng je een bezoek aan een vulkaan, een aantal prachtige lagunes en de Sisoli woestijn. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren.Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

 

Dag 12: expeditie, bezoek aan geisers en Laguna Verde, terug naar Uyuni, nachtbus naar La Paz
Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst spuiten. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je foto’s blijft maken! Op de terugweg naar Uyuni bezoek je de Vallei van de Rotsen en een treinenkerkhof. Rond 18.00 uur kom je terug in Uyuni, keurig op tijd om met de nachtbus direct door te reizen naar La Paz.

 

Dag 13: aankomst La Paz, vrije dag
Na aankomst op het busstation in La Paz, kun je zelf gemakkelijk een taxi nemen naar het hotel. Je hebt de rest van de dag nog vrij om La Paz te verkennen.

 

Dag 14: vrije dag La Paz
Je kunt je vrije dag in La Paz ideaal gebruiken om verder kennis te maken met de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea en kerken, laat je toekomst voorspellen op de ‘heksenmarkt’, geniet van de dames met bolhoedjes op de bloemenmarkt of ga naar de hoogste skilift ter wereld bij de Chacaltaya berg!.

 

Dag 15: van La Paz naar Puno met de bus
Vandaag ga je de grens over tijdens de busreis naar Puno in Peru. Puno ligt op 3.830 meter en is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicaca meer.

Dag 16: boottocht Titicaca meer, bezoek Uros eiland en overnachting op Amantani eiland
Je bezoekt vandaag per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode. De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland.

Dag 17: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno
Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

Dag 18: van Puno naar Cusco met de bus
Vandaag reis je per bus in ongeveer 6 uur naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

 

Dag 19: vrije dag in Cusco
Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies. Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, maak dan de excursie naar de Heilige Vallei van de Inca’s (kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’).

 

Dag 20: per trein van Cusco naar Aquas Calientes
Vandaag reis je per trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes, het startpunt voor een bezoek aan Inca stad Machu Picchu. Aguas Calientes ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als je zin hebt, kun je een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft.

 

Dag 21: bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco
Het is een aanrader om vroeg op te staan zodat je zon kunt zien opkomen over Machu Picchu! Als je voor een prachtig uitzicht op Machu Picchu graag de ‘Machu Picchu Hill’ Wayna Picchu wilt beklimmen, kan dit voor een toeslag op de entreeticket. Let op: het is een steile klim dus je conditie moet goed zijn en er worden maximaal 400 personen per dag toegelaten (200 om 07.00 uur en 200 om 10.00 uur).

 

Als je hier interesse in hebt, horen we dit graag en nemen het op in het reisvoorstel. Graag wijzen we je erop dat het niet mogelijk is dit ter plaatse nog bij te boeken. Waan je een dag lang in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk voor je terugreist per trein naar Cusco.

 

Dag 22: vrije dag in Cusco
Vandaag heb je nog een hele dag om het gezellige Cusco en eventueel de prachtige omgeving te verkennen.

 

Dag 23: transfer, binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima, vlucht naar Amsterdam
Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar het vliegveld van Cusco gebracht, voor de vlucht naar Lima, vanwaar je weer terug naar huis vliegt.

 

Dag 24: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1859,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 30 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider