headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jubileumrondreis Peru: Hoogtepunten van Peru

Lima - Ica/Huacachina - Nazca - Arequipa – Colca Canyon – Puno – Titicaca - Cusco –Aguas Calientes - Machu Picchu – Cusco

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1459,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru rondreis Hoogtepunten

Peru rondreis Hoogtepunten

Tijdens onze Peru rondreis langs de Hoogtepunten van Peru reis je per openbaar vervoer langs de állermooiste hoogtepunten van Peru!

De reis begint in de hoofdstad Lima, daarna reis je langs de kust naar Ica en Nazca. Natuurlijk bezoek je de mooie kloosterstad Arequipa en ga je op zoek naar de Condors in de Colca Canyon. Je brengt een bezoek aan de Indianen bij het Titicacameer, in Puno en je verblijft in het gezellige stadje Cusco. Tenslotte bezoek je natuurlijk de prachtige Machu Picchu per trein!

 

Peru rondreis, Colca Canyon

Joanne, Landenspecialist Peru:

 

“Peru is een fantastische bestemming en zeker Machu Picchu was een waar hoogtepunt van mijn reis! Tip: verblijf zeker een paar dagen in Cusco, een hele gezellige stad!”


Dag 1: vertrek, aankomst in Lima, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Lima
Dag 3: per bus van Lima naar Ica
Dag 4: vrije dag in Huacachina
Dag 5: per bus van Ica naar Nazca
Dag 6: vrije dag in Nazca, per Royal Class nachtbus naar Arequipa
Dag 7: aankomst in Arequipa, vrije dag
Dag 8: vrije dag in Arequipa
Dag 9: vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorpje
Dag 10: bezoek Cruz del Condor, daarna naar Puno
Dag 11: boottocht Titicacameer, bezoek Uros eiland, overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland
Dag 12: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno
Dag 13: van Puno naar Cusco (ca. 6 uur) met de bus
Dag 14: vrije dag in Cusco
Dag 15: per trein van Cusco naar Aquas Calientes
Dag 16: bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco
Dag 17: vrije dag in Cusco
Dag 18: transfer naar vliegveld, binnenlandse vlucht naar Lima (exclusief), vertrek uit Lima
Dag 19: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1459,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Lima op dag 1, vervoer per bus en trein volgens programma, 16 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt  & 1 overnachting bij een lokale familie, 2-daagse excursie naar Colca Canyon en 2-daagse excursie naar Titicacameer (met internationaal gezelschap, inclusief Engelssprekende gids en maaltijden), retour treinticket (toeristentrein) Cusco-Aguas Calientes, entree Machu Picchu, bezoek in groeptour met Engelssprekende gids, pendelbus Aguas Calientes – Machu Picchu & v.v.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, binnenlandse vlucht Cusco – Lima, transfers van en naar het trein- en busstations, overige maaltijden, entree Colca Canyon op dag 8 (ca. 70 Sol), entree warmwaterbronnen (ca. 10 Sol), fooien en overige entreegelden.

.

In verband met ons 20-jarig jubileum presenteren we in 2019 elke maand een prachtige nieuwe jubileumreis. Deze Peru rondreis langs de hoogtepunten is al jaren favoriet bij onze reizigers, en bij onszelf! Beleef de unieke cultuur van Peru.

Tijdens je rondreis door Peru boeken we prima middenklasse hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer (tenzij anders vermeld). We hebben overal zoveel mogelijk gezocht naar sfeervolle en goede accommodaties, zoals een ‘posada’ in een oude villa of een sfeervol ‘hostal’ in een indianendorpje. Waar nodig, heeft je kamer airco, of  juist verwarming!

 

Reisverhaal Peru Carl en Daniella - nachtbusOp weg naar Arequipa overnacht je ook een keer in een ‘semi cama’ nachtbus. De bussen zijn comfortabel en je leuning kan redelijk ver naar achteren. Om een rit per nachtbus wat comfortabeler te maken kunnen we een upgrade naar een ‘cama seat’ opnemen voor enkele euro’s per persoon extra. Dit is een luxere stoel die verder naar achteren kan en meer beenruimte heeft.

 

In een aantal plaatsen bieden we keuze uit meerdere hotels, zodat je ervoor kunt kiezen om enkele nachten in wat meer comfortabelere of juist extra sfeervolle hotels te verblijven. Wij denken dat af en toe een bijzonder hotel of een iets comfortabeler verblijf je reis nóg gedenkwaardiger maakt!

 

Peru -Arequipa, Posada del MonasterioZo is het tijdens deze rondreis mogelijk om in Arequipa te verblijven in een extra bijzonder sfeervol hotel in een 18e-eeuws koloniaal gebouw middenin het historische centrum, tegenover het Santa Catalina klooster, een verblijf in dit hotel maakt je bezoek aan Arequipa tot een extra bijzondere belevenis! Lees hier meer over onze hotels in Arequipa!

 

Ook in een aantal andere plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een extra bijzonder of comfortabel hotel, zoals het hotel Niños in Cusco en het comfortabele hotel Girasoles in Lima. Lees de algemene informatie over onze hotels in Peru,  en geef bij je aanvraag zoveel mogelijk je wensen en voorkeuren door, we maken het reisvoorstel graag op maat!

 

Peru hotels: Arequipa-Casa de mi AbuelaPeru-Cusco-Andenes al CielPeru-Puno-Munay Tambo

 

 

 

 

 

 

 

 

Ica: naar de Islas Ballestas

Prijs € 70,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru excursie Islas Ballestas

Bij veel mensen bekend als de ‘budget-variant’ voor de Galapagos eilanden, zijn de Ballestas eilanden zeer zeker de moeite van het bezoeken waard! Deze kleine eilandjes liggen in een Nationaal Reservaat. (meer…)

Paracas National Reserve

Prijs € 26,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru-excursie, Paracas

Deze excursie is een aanvulling op de Ballestas excursie. Na je bezoek aan de Ballestas Eilanden word je afgezet bij de haven van Paracas, waar de bus voor de Paracas excursie je dan oppikt. (meer…)

Cusco: door de heilige vallei

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru-excursie Cusco heilige vallei

Deze excursie vertrekt vroeg vanuit Cusco, op weg naar het Awanacancha textielcentrum. Hier leer je hoe de lokale gemeenschappen die mooie truien, hoeden, sjaals en dergelijke maken. Ook zie je onderweg archeologische bezienswaardigheden in de omgeving op weg naar Pisac(meer…)

Dag 1: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Het hotel ligt in de wijk Miraflores, gelegen aan de zee. Miraflores is een levendige, moderne wijk vol met restaurants en winkels.

 

Dag 2: vrije dag in Lima
Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in hetcentrum van Lima.

Dag 3:
 per bus van Lima naar Ica
Vanuit Lima reis je per bus langs de kust van de Pacific richting het zuiden, naar Ica. Je hotel bij Ica ligt aan de zandduinen & lagune van het nabij gelegen Huacachina.

 

Dag 4: vrije dag in Huacachina
Vandaag kan je een excursie maken naar de Ballestas eilanden, een must voor dierenliefhebbers; duizenden zeeleeuwen en vogels hebben hier hun thuisbasis. Een leuke aanvulling op de Ballestas eilanden excursie is een bezoek aan het Paracas National Reserve! Kijk naar onze mogelijkheden in het tabblad ‘excursies’ hierboven.

 

Dag 5: per bus van Ica naar Nazca
Je reist per bus van Ica door het kustgebergte en over droge vlaktes naar Nazca. Een prachtige rit door een fascinerend landschap.

 

Dag 6: vrije dag in Nazca, per nachtbus naar Arequipa     
Een vlucht over de mysterieuze Nazca lijnen is voor velen een onvergetelijke ervaring. Deze excursie kun je ter plaatse boeken. Hier heb je de tijd voor vandaag, voordat je per nachtbus vertrekt naar Arequipa!

 

Dag 7 & 8: aankomst in Arequipa, vrije dagen
’s Ochtends vroeg kom je aan in Arequipa. De ‘witte stad’ is een rustige, koloniale stad op een hoogte van ca. 2.325 meter. De stad is omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet (5.822 meter). Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard.

 

Dag 9:  vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorpje
Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je hopelijk een lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña (ook een soort lama) tegenkomt. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.

 

Het hoogste punt (4820 m.) wordt bereikt op Pata Pampa. Nadat je bij het hotel bent ingecheckt, maak je nog een wandeling naar Coporaque, een traditioneel indianendorp. Als je wilt, kun je deze dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

 

Dag 10: bezoek Cruz del Condor, daarna naar Puno
Vandaag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condor te gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Ook bezoek je een traditioneel dorpje en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Na de lunch reis je door naar Puno. Puno ligt op op 3.830 meter is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicaca meer.

 

Dag 11: boottocht Titicaca meer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland
Je bezoekt per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode.
De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland.

 

Dag 12: bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno
Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

 

Dag 13: van Puno naar Cusco met de bus
Vandaag reis je per bus in ongeveer 6 uur naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in één van de gezellige restaurants.

 

Dag 14: vrije dag in Cusco
Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

 

Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, neem dan eens een kijkje bij de excursie naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Kijk naar de mogelijkheden in het tabblad ‘excursies’ hierboven.

 

Dag 15: per trein van Cusco naar Aquas Calientes
Vandaag reis je per trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes, het startpunt voor een bezoek aan Inca stad Machu Picchu. Aguas Calientes ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als je zin hebt, kun je een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft.

 

Dag 16: bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco
Het is een aanrader om vroeg op te staan zodat je zon kunt zien opkomen over Machu Picchu!  Waan je een dag lang in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk voor je terugreist per trein naar Cusco.

 

Suggestie: Als je voor een prachtig uitzicht op Machu Picchu graag de ‘Machu Picchu Hill’ Wayna Picchu wilt beklimmen, kan dit voor een toeslag op de entreeticket. Let op: het is een steile klim dus je conditie moet goed zijn en er worden maximaal 400 personen per dag toegelaten (200 om 07.00 uur en 200 om 10.00 uur). Als je hier interesse in hebt, horen we dit graag en nemen het op in het reisvoorstel. Graag wijzen we je erop dat het niet mogelijk is dit ter plaatse nog bij te boeken.

 

Dag 17: vrije dag in Cusco
Vandaag heb je nog een hele dag om het gezellige Cusco en de prachtige omgeving te verkennen.

 

Dag 18: transfer, binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima, vlucht naar Amsterdam
Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar het vliegveld van Cusco gebracht, voor de vlucht naar Lima, vanwaar je weer terug naar huis vliegt.

 

Dag 19: aankomst Amsterdam


Prijs vanaf € 1459,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 30 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider