headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Peru Rondreis: Ontdek het noorden van Peru!

Lima – Huaraz – Huascarán NP - Trujillo – Huanchaco – Chachapoyas – Chiclayo – Máncora

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1735,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Peru rondreis Noorden

Peru rondreis Noorden

Tijdens deze Peru rondreis van drie weken reis je door het onontdekte noorden van Peru! Je begint in de hoofdstad Lima, waar je de eerste twee dagen kunt rondkijken. Daarna reis je naar Huaraz voor een bezoek aan het prachtige Huascarán National Park. Tijdens deze privé-trekking wandel je in de Huaytapallana vallei, bezoek je de Llanguco meren en het beroemde Lagoon 69. Met de nachtbus reis je daarna verder naar Trujillo voor een bezoek aan Chan Chan en Arco Iris.

 

Je verblijft in Huanchaco, een relaxt vissersplaatsje aan de kust. De volgende stop is de gezellige stad Chachapoyas voor een bezoek aan het bijzondere Fort van Kuelap. Hiervandaan reis je verder naar Chiclayo en bezoek je het zeer interessante Royal Tombs Museum of Sipán. Je sluit de reis af aan de mooie stranden van Máncora, helemaal in het uiterste noorden van Peru!


Dag 1:  aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Dag 2:  vrije dag in Lima
Dag 3:  per bus van Lima naar Huaraz
Dag 4:  transfer naar Llanganuco, privé-trekking naar de Huaytapallana vallei
Dag 5:  bezoek Llanganuco meren, privé-trekking naar Lagoon 69
Dag 6:  vrije dag in Huarez
Dag 7:  vrije dag, in de avond per nachtbus naar Trujillo
Dag 8:
  aankomst Trujillo, transfer naar Huanchaco
Dag 9:  halve dag excursie naar Chan Chan & Arco Iris
Dag 10: vrije dag in Huanchaco, transfer naar Trujillo & per nachtbus naar Chachapoyas
Dag 11: aankomst Chachapoyas, vrije dag
Dag 12: dagexcursie naar het Fort van Kuelap
Dag 13: vrije dag in Chachapoyas
Dag 14: vrije dag, in de avond per nachtbus naar Chiclayo
Dag 15: aankomst Chiclayo
Dag 16: excursie naar het Royal Tombs Museum of Sipán
Dag 17: per bus naar Máncora
Dag 18 & 19: vrije dagen in Máncora
Dag 20: transfer naar vliegveld Tumbes, vlucht naar Lima (exclusief), transfer naar hotel
Dag 21: transfer naar vliegveld, vertrek uit Lima

Prijs vanaf € 1735,- p.p.

Inbegrepen: transfers van- en naar de vliegvelden van Lima & Tumbes, vervoer per bus volgens programma, transfer van Trujillo naar Huanchaco en v.v., 16 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt & 1 overnachting in een tent tijdens trekking (o.b.v. volpension met Engelssprekende gids), entreegeld Huascaran National Park, genoemde 3 excursies incl. vervoer/entreegelden en met Engelssprekende gids en lunch te Kuelap.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, binnenlandse vlucht Tumbes – Lima (indicatie: € 175,-), transfers van- en naar de busstations, kaartje voor de kabelbaan Kuelap (ca. 20 Soles), overige maaltijden, fooien en overige entreegelden.

 

Suggesties:  Deze rondreis is aan te passen naar wens. De afstanden zijn groot in het noorden van Peru, in deze reizen zijn een aantal nachtbussen opgenomen. Het is mogelijk om Huaraz eventueel over te slaan, en direct vanuit Lima naar Trujillo te reizen per vliegtuig. Heb je minder tijd & budget? Dan kun je per nachtbus vanuit Lima direct per nachtbus naar Trujillo.  Als je juist wel de tijd hebt, is het fijn om een extra vrije dag toe te voegen bij Huanchaco aan het strand. In plaats van Huanchaco is ook mogelijk om in de koloniale stad Trujillo (ca. 10 km verderop) te overnachten.

 

Indien je tijdens de trekking in Huascarán National Park niet in een tent wilt slapen dan kan je upgraden naar 2 nachten in een lodge! En een laatste tip: Mancora ligt in het uiterste noorden van Peru. Het is mogelijk hier de grens over te steken en verder te reizen in Ecuador!

 

Vervoer: Op weg naar Trujillo, Chachapoyas en Chiclayo reis je in een ‘semi cama’ nachtbus. Deze bussen zijn comfortabel en je rugleuning kan redelijk ver naar achteren. Om een rit per nachtbus wat comfortabeler te maken kunnen we een upgrade naar een ‘cama seat’ opnemen voor enkele euro’s per persoon extra. Dit is een luxere stoel die verder naar achteren kan en meer beenruimte heeft. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Tijdens je rondreis boeken we prima middenklasse hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer (tenzij anders vermeld). Waar nodig, heeft je kamer airco, of  juist verwarming!

 

In een aantal plaatsen, zoals Máncora, bieden we keuze uit meerdere hotels, zodat je ervoor kunt kiezen om enkele nachten in wat meer comfortabelere hotels te verblijven.

 

Lees de algemene informatie over onze hotels in Peru, en geef bij je aanvraag zoveel mogelijk je wensen en voorkeuren door, we maken het reisvoorstel graag op maat!

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Lima, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Lima word je na de vliegreis opgewacht en naar je hotel voor de eerste 2 nachten gebracht. Het hotel ligt in de wijk Miraflores, vlakbij de zee. Miraflores is een levendige, moderne wijk vol met restaurants en winkels.

 

Dag 2: vrij dag in Lima
Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in het centrum van Lima.

 

Peru rondreis noorden, HuarazDag 3: per bus van Lima naar Huaraz
Vandaag reis je per dagbus naar Huaraz, de uitvalsbasis voor een kennismaking met de indrukwekkende Cordillera Blanca ten noorden van Lima. Wanneer je met de bus aankomt kun je makkelijk lopen, want het hotel ligt vlakbij de bushalte. Na het inchecken kun je nog even de stad in, je wandelt in enkele minuten naar het Plaza de Armas, het centrale plein.

 

Omdat de stad meer dan 3000 meter hoog ligt, raden we je aan om rustig aan te doen, zodat je lichaam kan acclimatiseren. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants.

 

Dag 4: transfer naar Llanganuco, privé-trekking (ca 6 uur) naar de Huaytapallana vallei
Vroeg in de ochtend word je door de gids opgehaald bij het hotel in Huaraz en vertrek je per auto richting het noorden. Tijdens deze rit bezoek je de typische Andesdorpjes Carhuaz en Yungay. Vandaaruit ga je verder omhoog naar de besneeuwde toppen van de Huandoy en de Huascaran en dieper het gebergte in, tot je na ca. 2,5 uur aankomt bij de lodge. Na aankomst kun je even relaxen voor je begint aan de wandeling naar de gletsjer van vandaag.

 

Je loopt in ongeveer 3 uur naar de Quebrada Huaytapallana Vallei aan de voet van de Huandoy, met 6.160 meter één van de hoogste bergen in het gebied. Vanuit de vallei heb je een prachtig uitzicht op de Cordillera Blanca en kun je genieten van de enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Aan de voet van de gletsjer tref je misschien de ijshakkers aan, die de grote blokken ijs per paard naar beneden brengen. Dit (geschaafde) ijs wordt in het dorp verkocht als lokale lekkernij. Vervolgens loop je weer terug naar de Llanganuco Mountain Lodge waar je kunt aanschuiven voor een welverdiende maaltijd.

 

Peru rondreis noorden Huaraz trekkingDag 5: bezoek Llanganuco meren, privé-trekking naar Lagoon 69
De auto brengt je in circa 30 minuten naar Quebrada Llanganuco, beroemd om haar twee lagunes: Laguna Chinancocha (vrouwelijke) en de mannelijke Laguna Orkoncocha. Je gids geeft uitleg over de betekenis. Omringd door de besneeuwde hoge toppen waan je je op een magische plek. Dit punt (Cebollapampa) is tevens het startpunt voor de trekking naar Lagoon 69. Dit op 4.600 meter hoogte gelegen meer is een van de mooiste, turkoois gekleurde meren in de Cordillera Blanca.

 

De trekking is een afwisseling tussen vlak terrein en steile paden, en door de hoogte behoorlijk zwaar. Het spectaculaire uitzicht op het meer maakt dit echter meer dan goed! Om een uur of vijf ben je weer terug bij de lodge. Vervolgens word je teruggebracht naar Huaraz.

 

Dag 6: vrije dag in Huarez
In de stad Huaraz is genoeg te doen: er zijn prachtige pleinen, verschillende markten en er is een mooi archeologische museum. Je vind hier weinig koloniale gebouwen, omdat de stad bijna helemaal opnieuw is opgebouwd na een aardbeving in 1970. Ook een dagtrip naar de ruïnes van Chavin de Huantar is zeker de moeite waard!

 

Peru rondreis noorden HuanchacoDag 7: vrije dag, in de avond per nachtbus naar Trujillo

 

Dag 8: aankomst Trujillo, transfer naar Huanchaco
Vandaag kom je met de nachtbus vanuit Huaraz aan in Trujillo. Je wordt opgewacht en naar je gezellige hotel in Huanchaco gebracht. Dit relaxte vissersplaatsje is de uitvalsbasis voor een kennismaking met deze prachtige, relatief onbekende regio. In de middag kun je het dorpje verkennen, relaxen bij het zwembad of wandelen over het strand. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in een van de vele (vis)restaurants aan de kust.

 

Dag 9: halve dag excursie naar Chan Chan & Arco Iris
In de ochtend kun je zelf kiezen wat je doet: ontspannen bij je hotel, wandelen langs de kust of nog een bezoek brengen aan het mooie centrum van Trujillo. Hier vind je prachtige koloniale huizen & kerken, zeker de moeite waard. ‘s Middags breng je een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van deze omgeving. Je maakt deze excursie in een internationale groep, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Aan het begin van de middag wordt je opgehaald en breng je eerst een bezoek aan de Arco Iris Temple (ook wel Huaca Dragon), een indrukwekkend overblijfsel uit de eeuwenoude Chimu cultuur.

 

Hierna bezoek je het archeologische complex Chan Chan. Dit was ooit de woonplaats van zo’n honderdduizend bewoners die zich bleven verzetten tegen de uitbreiding van het Inca rijk. Deze uitgestrekte, van adobe (modder) gebouwde stad is de grootste adobe-stad ter wereld. Ook staan de ‘Caballitos de Totora’ op het programma: de bijzondere rieten bootjes waarmee lokale vissers de zee op gaan. Aan het einde van de middag word je weer afgezet bij je hotel in Huanchaco, maar je kunt er ook voor kiezen afgezet te worden in het centrum van Trujillo, zodat je het mooie oude centrum kunt bezoeken.


Dag 10: vrije dag in Huanchaco, transfer naar Trujillo & per nachtbus naar Chachapoyas

 

Dag 11: aankomst Chachapoyas, vrije dag
Vandaag kom je aan in de gezellige stad Chachapoyas, per bus vanaf Trujillo. s’ Middags kun je nog wat rondwandelen op het gezellige Plaza de Armas of de autovrije gezellige winkelstraat Calle Amazonas, het hotel ligt om de hoek.


Peru rondreis noorden Kuelap fortDag 12: dagexcursie naar het Fort van Kuelap
Vandaag maak je een excursie (in een internationale groep) naar het unieke Fort van Kuelap. Meteen na het ontbijt vertrek je, na een rit per bus door het dal maak je eerst een korte stop bij Macro waar alvast wat wordt uitgelegd over de Pre-Inca cultuur. Dan kom je aan in Tingo waar de weg omhoog de bergen in gaat. Vanuit Nuevo Tingo maak je een prachtige rit met de splinternieuwe kabelbaan en steek je het dal over naar een hoogte van bijna 3000 meter. Dan is het nog zo’n 20 minuten lopen over een smal bergpad voor je aankomt bij de ingang van het Fort.

 

Het fort is een ommuurde stad, gebouwd in de 6e eeuw door de Chachapoya’s, nog vóór de Inca bloeitijd, op een rotsige bergtop van zo’n 3000 meter hoog. Ongelofelijk hoe men hier vroeger heen is gereisd! Overal heb je prachtig uitzicht rondom. De gids zal uitgebreid vertellen over de historie en de bouw van het fort, je loopt hier ongeveer 3 uur rond. Op de terugweg lunch je in een gezellig restaurant in Nuevo Tingo, en in de loop van de middag ben je weer terug in Chachapoyas.


Dag 13: vrije dag in Chachapoyas
Vandaag & morgen heb je een vrije dag in deze gezellige stad. Het is zeker de moeite waard om rond te wandelen in de autovrije winkelstraat Calle Amazones en de prachtige koloniale witte gebouwen met donker-houten balkons te bewonderen. Ook kun je een van de verschillende gezellige restaurantjes opzoeken, of neerstrijken op een bankje op het Plaza de Armas en uitgebreid de lokale bevolking observeren in hun dagelijks leven. Als je ook de unieke Gocta waterval wilt bezoeken, kun je bij ons de excursie Wandelen naar de Gocta Waterval boeken!

 

Dag 14: vrije dag, in de avond per nachtbus naar Chiclayo

 

Dag 15: aankomst Chiclayo
Vandaag kom je aan in Chiclayo per bus. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je vandaag de stad alvast verkennen. Deze ‘Stad van de vriendschap’ ligt op wat ooit het grondgebied van de Moche- en Chimú beschavingen was. In de omgeving kun je meerdere opgravingen en archeologische vondsten uit die tijd bezichtigen. Maar ook de stad zelf heeft ook interessante bezienswaardigheden.

Peru rondreis noorden 

Zo kun je in het beroemde stadspark Paseo de las Musas de klassieke standbeelden van mythologische figuren bewonderen. Ook het stadhuis uit de vroege twintigste eeuw is een bezoekje waard. Maar sla vooral de Witch Doctor’s Market (Mercado de Brujos) in het Mercado Modelo (de grote centrale markt) niet over. Hier kun je terecht voor geneeskrachtige kruiden en drankjes die worden bereid naar eeuwenoud recept, maar je kunt ook je toekomst laten voorspellen of je laten behandelen door een traditioneel genezer!


Dag 16: ’s middags excursie naar het Royal Tombs Museum of Sipán
De ochtend kun je zelf kiezen wat je doet: ontspannen bij je hotel, verder de stad verkennen of een bezoek brengen aan het piramide complex van Tucume, een gebied met grafheuvels en andere archeologische vondsten uit de Sican cultuur. Maar het hoogtepunt van een bezoek aan Chiclayo is ongetwijfeld het Museo Tumbas Reales de Sipán, oftewel het Royal Tombs Museum van Sipán.

 

’s Middags ga je mee met een excursie in een internationale groep, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Je wordt om 14:30 uur opgepikt bij je hotel voor de transfer naar Lambayeque. Het Royal Tombs Museum of Sipán herbergt de stoffelijke resten van de Lord of Sipán, een belangrijke leider van de Moche-cultuur.

 Peru rondreis noorden Chiclayo

Het museum, gebouwd in de vorm van een piramide, zoals de archeologen hier aantroffen bij de ontdekking van de tombe in 1987, omvat een enorme hoeveelheid goud, zilver en andere schatten. Dit is ongetwijfeld één van de beste musea in Peru, en mogelijk zelfs van heel Latijns-Amerika. Langzaam daal je af in de piramide langs de bijzondere archeologische vondsten tot je aankomt in de daadwerkelijk tombe met de stoffelijke resten van de Lord of Sipán.

 

Ook liggen hier de skeletten van een hoge priester en een familielid van de lord begraven. Rond half 6 word je weer terug gebracht naar Chiclayo waar je moe maar voldaan alle indrukken van vandaag kunt verwerken.

 

Dag 17: per bus naar Máncora
Vandaag reis je per bus naar Máncora. Hier is het het hele jaar door zomer! In de middag kun je het dorpje verkennen, relaxen bij het zwembad of wandelen over het strand. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in het restaurant van je hotel, of in een van de andere (vis)restaurants aan de kust!

 

Peru rondreis noorden MancoraDag 18 & 19: vrije dagen in Máncora
Deze dagen heb je verder tijd om te genieten van het heerlijke klimaat en de prachtige stranden van Máncora! Wandelen, zwemmen, boekje lezen en lekker eten. Of bezoek een van de surfspots in de omgeving! Een perfecte afsluiter van de reis door Peru.

 

Dag 20: transfer naar vliegveld Tumbes, vlucht naar Lima (exclusief), transfer naar hotel
In de loop van de ochtend, afhankelijk van je vluchttijd, word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Tumbes gebracht. Je vliegt in ongeveer een uur en drie kwartier naar Lima, waar je weer wordt opgewacht en naar je hotel wordt gebracht.

 

Dag 21: transfer naar vliegveld, vertrek uit Lima
Vandaag is dan echt de laatste dag van je vakantie. Je hebt nog tijd om rustig je spullen in te pakken, wat laatste souvenirs te kopen, dan word je opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht voor je terugvlucht!

 

Prijs vanaf € 1735,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 30 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider