headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Peru en Bolivia

Hier lees je over het vervoer in Peru en Bolivia per bus, per jeep, binnenlandse vlucht en per trein!

 

Bolivia-Peru- vervoer in

 

Bus
Voor je vervoer door Peru & Bolivia maken we bij de meeste bouwstenen gebruik van bussen. De bussen in Peru zijn goede toeristenbussen met airconditioning, een toilet aan boord en comfortabele stoelen. Wij kunnen de stoelen van te voren voor je reserveren, zodat je zeker bent van een plaats. Standaard maken we gebruik van Semi Cama stoelen. Dit zijn goede stoelen, bieden ondersteuning voor je benen en je kunt de rugleuning naar achter klappen.

 

Peru-BusOp sommige bustrajecten is het ook mogelijk om voor een luxere stoel te kiezen; de zogenoemde ‘cama’ stoel. Dit is een stoel die verder naar achteren kan en meer beenruimte heeft. Zeker bij de langere busreizen (nachtbussen) is deze toeslag van een paar euro de moeite waard!

 

Ook in Bolivia kun je goed per bus reizen en krijg je onderweg een goede indruk van dit prachtige land. Het comfort van de bussen in Bolivia is echter wel een stuk lager dan in Peru en ook de wegen zijn van mindere kwaliteit. Let wel op, want  niet in elke bus zit een toilet aan boord. Je maakt dan om de paar een uur een plaspauze. Als je per nachtbus reist, raden we je aan om extra warme kleding (en eventueel een dekentje) mee te nemen, want het kan ’s nachts flink afkoelen!

 

Jeep
Bolivia, jeep
Tijdens je bezoek aan de zoutmeren in Bolivia reis je per 4×4 jeep.
In internationaal gezelschap en met privéchauffeur maak je een avontuurlijke tocht over de witte zoutvlakten. De bagage gaat op het dak van de jeep  en je handbagage kan je mee in de auto nemen. Het reizen in de jeep is niet heel comfortabel, maar de indrukken die je hier op doet zijn het meer dan waard!

 

 

Trein
Peru, trein
In Peru bieden we de mogelijkheid om de Machu Picchu per trein te bezoeken. Tijdens deze bouwsteen reis je per trein van Poroy bij Cusco naar Aquas Calientes, er zijn 2 verschillende treinen die van Poroy naar Aguas Calientes rijden: de toeristentrein en de ‘Vistadome’-trein. In onze bouwsteen is de toeristentrein als standaard inbegrepen, maar als je een iets ruimere stoel  (of als de toeristentrein vol is) kunnen we tegen een toeslag van een paar euro de Vistadome-trein voor je boeken!
Bij beide treinen kun je genieten van een prachtig uitzicht en kun je aan boord een drankje of snack kopen, bij de Vistadome trein heb je ruimere stoelen en grotere ramen. De meeste bagage kun je in het hotel in Cuzco achter laten en de overige bagage kun je in de bagagerekken kwijt.

 

Binnenlandse vlucht
Er zijn goede binnenlandse vluchtmogelijkheden binnen Peru & Boliva. Vanuit de grotere plaatsen gaat elke dag een vlucht en soms meerdere malen per dag. Het reizen per vliegtuig kan je soms een hoop tijd besparen!

 

Als je bij ons je reis aanvraagtzorgen wij in je reisvoorstel voor het aansluitende vervoer tussen de bouwstenen. Geef zoveel mogelijk je wensen en opmerkingen aan ons door, je kunt bij je aanvraag altijd je voorkeur doorgeven!

Contact
close slider